´
Portalen Interaktiv

Poolpumpar & Sandfilter

Ett effektivt sandfilter håller er pool fräsch

Det är ett skönt och avslappnande nöje att bada i en pool men för att det också ska vara ett rent nöje så behöver du en bra pump och effektiva poolfilter. Det finns flera olika typer av reningsverk att välja bland och här har vi samlat de ledande tillverkarna för att du enkelt ska hitta det du söker. För att poolens vatten skall hålla sig rent och fräscht så räcker det inte med enbart poolkemikalier. Vattnet behöver även cirkulera och renas. Med ett reningsverk som är anpassat efter din pool så kommer vattnet att bli både renare och fräschare. Det finns ett flertal olika modeller och utföranden på reningsverk till pooler att välja bland. Väljer du att investera i en poolpump med bra kapacitet så räcker det att den går vissa tider och då kan den utan problem vara avstängd under nätterna om du föredrar det. Det finns både pumpar som ställs in manuellt och pumpar som kan programmeras och som styrs via de förprogrammerade valen. En annan variant är att koppla in ett tidur till din poolpump och på så sätt anpassa pumpens gångtid efter poolens behov. Om pumpen skall placeras i närheten utav till exempel en altan så finns det ett flertal tystgående poolpumpar på marknaden. Det finns även pumpar som kyls med vätska och på så sätt så blir det extra tystgående. Med jämna mellanrum så bör pumpens silkorg rensas från eventuella löv och skräp. När det gäller poolfilter så kan du välja bland sandfilter och polyesterfilter. Polyesterfilter passar bra till inomhuspooler, de tar inte stor plats och behöver dessutom inget avlopp för backspolningsvatten. Sandfilter är det valigaste valet till swimmingpooler och dem är både lättskötta och har en låg underhållskostnad. Med jämna mellanrum så behöver du backspola ditt sandfilter, då leds poolvattnet bakvägen genom filtret och filtersanden spolas ren från skräp. Vill du veta mer om poolfilter, poolpumpar och reningsverk till din pool så kan du besöka våra annonsörers hemsidor. Där hittar du både fakta om deras produkter och information om vart din närmaste återförsäljare finns.
Läs mer...


Svensktillverkade bronspumpar för optimal drift och livslängd.
Pahlen AB Pahlen AB-->
Höstkampanj!
Poolpumpar med hög prestanda och lågt servicebehov.
Folkpool AB Folkpool AB-->

Ett reningsverk består av pump och sandfilter. Det är det bästa för en ren pool.

Pump och filter direkt från tillverkaren Brilix och Saci
POOLTEAM POOLTEAM-->

Sand filter Hayward S210S / Speck 11m3/h Komplett med poolpump till rätt pris!
Pool Sweden Pool Sweden-->

Pumpar dimensionerade efter vattenvolymen som ska hanteras.
AQVIS AQVIS-->

Ibland är det storleken som avgör

 

Att ha en rätt dimensionerad pump och pumpfilter är A och O när det gäller rengöring. Pumpar och ett filter, som ju är hjärtat i rengöringsanläggningarna, skall klara av att dra runt och rena allt poolvatten inom en bestämd tid. Omsättningen av vattnet, d.v.s. hur lång tid det tar för pumpen och filtret att låta exempelvis 30 kubikmeter vatten passera är helt avgörande för hur din vattenkvalité blir.


Foto: Primastar pooler

Väljer du ett för litet filter och en pump som inte har tillräckligt hög effekt kommer resultatet bli att rengöringsprocessen blir för långsam. Det i sin tur bidrar till ökad mängd bakterier och smuts i poolen. I förlängningen får man en pool med ett orent vatten och en pumpar och filter som går på max hela tiden, utan att ändå uppnå ett tillräckligt bra resultat.
Låt din poolleverantör hjälpa dig att räkna på hur stor pump och filter du behöver för just din storlek på pool.

Sandfilter -Paket Optima

Fotogalleri

SPECK MAGIC 6 POOLPUMP - Rubinpool

SPECK MAGIC 6 POOLPUMP från Rubinpool
HYDRO-FIT SANDFILTERPUMP - Rubinpool

HYDRO-FIT SANDFILTERPUMP från Rubinpool
SANDFILTER EMAUX - Rubinpool

SANDFILTER EMAUX från Rubinpool
Sandfilterpaket

Sandfilterpaket "Popular" från Primastar AB
Sandfilter

Sandfilter "Optima" utan pump från Primastar AB


Artiklar och reportage

Säsongen har alltid ett slut

Säsongen har alltid ett slut

Hur underbar vi än upplever vår pool och allt den ger oss så har varje säsong alltid ett slut.

Säsongen har alltid ett slut Säsongen har alltid ett slut
 
Portalen Interaktiv
Portalen Interaktiv AB
Kyrkvägen 7A
444 31 STENUNGSUND
Tfn: 0303-679 50
Fax: 0303-679 55
Epost: info@portalen.se
Webbplats: www.portalen.se
Sitemap